MenuPiet Boekingen foto contact Home

Pepernotenband en de verdwenen pakjesboot

Hoewel het volgens de kalender toch pas net juni was en de thermometer minstens dertig graden aanwees, was in Enkuizen de Sinterklaasintocht al te zien. Compleet met Pakjesboot 12, honderden Pieten, Amerigo, camera's, bekende Nederlanders en natuurlijk de Pepernotenband. Er werden namelijk opnames gemaakt voor de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm "Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot". Een heel bijzondere gebeurtenis dus. Zeker als je je bedenkt dat Sinterklaas eigenlijk nooit iemand toestemming geeft om eerder naar Nederland af te reizen.

camera en microfoon
kinderen praten met de muziekpieten
pietenband aan boord van de stoomboot
publiek op de kade
spelen op de hydrograaf
amerigo op de kade
pepernotenband en fans
Sinterklaas en Coole Piet

Op de kade stonden de kinderen midden in de zomer met hun winterjas en handschoenen aan te zingen en te zwaaien alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. De ene scene naar de andere scene werd geschoten en als tussendoor even de jassen uit mochten, ging er een zucht van verlichting door het publiek heen.

Ondertussen zorgden de MuziekPieten van de Pepernotenband voor de juiste sfeer aan boord van de Stoomboot. Hoewel ze in de brandende zon op het dek stonden hadden de Pieten eigenlijk maar weinig last van de extreme hitte. Dat is ook niet zo vreemd, want het is in Spanje vaak veel warmer!
Na een lange dag van filmen, wachten, spelen, zingen, springen en weer wachten zat het feest er voor de MuziekPieten al weer op en mochten ze weer terug naar Spanje om zich voor te bereiden op echter Sinterklaasintocht van november.

Sinterklaas en de verdwenenpakjesboot is vanaf 7 oktober 2009 in de bioscoop te zien. Vele bekende Nederlanders verlenen hun medewerking aan deze film, zoals Hetty Heyting, Frederik de Groot, Pierre Kartner, Henkjan Smits. Kiki Classen, Aad van Toot, Frans Bauer, Johan Vlemmix, Sipke Jan Bousema, Djumo, en natuurlijk de Pepernotenband!

Vader Abraham en de Pepernotenband
aankondiging
groepsfoto pepernotenpietenband