GeschiedenisPiet

menupiet Home Contact Foto Boekingen

Beste lezers,
Tot u spreekt GeschiedenisPiet.
Over het ontstaan van het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas worden de meest wilde verhalen verteld. Toch is de waarheid veel eenvoudiger dan men in eerste instantie zou vermoeden; de band is namelijk uit nood geboren. Vroeger werd bij aankomst in Nederland altijd een grammofoonplaat opgezet met vrolijke

Sinterklaasliedjes. Dit is jaren goed gegaan, maar door een klein ongelukje is de platenspelen volledig onbruikbaar geworden.


grammofoonWat is er precies gebeurd.

Om te zorgen dat alles foutloos verloopt wordt tijdens de lange reis vanuit Spanje de aankomst in Nederland altijd goed geoefend. Hoe zwaai je naar de kinderen, hoe strooi je veilig pepernoten en hoe kun je het beste zingen en springen en zo blij zijn zonder gelijk buiten adem te raken. Tijdens een van de repetities, het was volgens mij vlak voor de Franse kust, is het heel onverwacht mis gegaan. Een verkeerd gestrooide pepernoot kwam terecht op de grammofoonspeler waarna de naald in twee grote stukken brak. Plotseling zweeg de muziek en ontstond er grote paniek aan boord. Want in Nederland aankomen zonder muziek, dat kon natuurlijk niet!

De oplossing
Een paar slimme InpakPieten, ik geloof dat het Pedro en Paolo waren, kwamen toen met een heel goede oplossing bij Sinterklaas. In Spanje hadden ze namelijk muziekinstrumenten ingepakt, die dus ergens in het ruim van de stoomboot zouden moeten liggen. Je zult begrijpen, dat werd een zoekpartij van jewelste, maar uiteindelijk werden de instrumenten gevonden en bij hoge uitzondering met toestemming van Sinterklaas uitgepakt. Vanwege de noodsituatie natuurlijk, dat spreekt voor zich. Onder leiding van LiedjesPiet hebben wat InpakPieten, BakPieten, DakPieten en StrooiPieten keihard geoefend om alle bekende Sinterklaasliedjes in te studeren.
Het resultaat is jullie allemaal bekend, de aankomst in Nederland werd een knallend succes. Dat was ook het moment waarop Sint Nicolaas besloot dat hij voortaan alleen nog maar met live muziek in Nederland aan wilde komen.

De Pieten die zo hard hadden gestudeerd werden door de SintPepernotenband  hoogst persoonlijk benoemd tot MuziekPiet van de Pietenband. En een naam voor de Pietenband? Die was door het ongeluk met de naald en de pepernoot snel gevonden! Het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas kreeg vanaf die dag de naam "Pepernotenband". Overal waar Sinterklaas zich door hen wil laten begeleiden zijn ze van de partij. En reken maar dat ze er dan een groot swingend en spetterend feest van maken, want dat kan je aan hen wel overlaten.

Waar ze inmiddels allemaal gespeeld hebben? Tja, da's een lastige vraag, want waar hebben ze nou niet gespeeld. Misschien kun je het beste even langs gaan bij ReferentiePiet. Die kan dat je allemaal zo vertellen.