menupiet Boekingen foto contact Home

Edam drukker dan ooit!

De historische binnenstad van Edam vormde ook dit jaar weer het prachtige decor voor de intocht van Sint Nicolaas. Uit de wijde omtrek van Edam kwam het publiek al vroeg toestromen, om maar geen seconden van dit geweldige evenement te hoeven missen. En terecht, want met de zon hoog aan de hemel was de stemming opperbest en beloofde het weer een groot feest te worden.
Bij de Kettingbrug stond al een grote mensenmenigte te wachten en toen de Pepernotenband begon te spelen barste er een groot gejuich los. Van groot tot klein stond men te zingen en te springen, waarna men dansend achter het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas aan ging richting het Damplein. Achter de ramen van de huizen hing overal de kleurplaat "Sint, Edam kan niet zonder u" waarmee de inwonders wilde laten zien dat Sinterklaas ondanks de verbouwing van het bordes meer dan welkom is in Edam. En dat was goed te merken. De met slingers en vlaggen versierde straten stonden afgeladen vol en op het Damplein hing een mega groot spandoek met de tekst van het lied "Welkom Sinterkaas" van Jochem van Gelder. Dit lied was speciaal voor deze intocht ingestudeerd door de Toverbal, drumband Edam, alle scholen van Edam en natuurlijk de Pepernotenband. Het lied werd zo hard meegezongen, dat de ramen van het gemeentehuis bijna uit hun sponningen trilden. Zoveel enthousiasme veroorzaakte zelfs bij de Pieten van de Pepernotenband een dikke laag kippenvel!
Na het gebruikelijke protocol kon de inmiddels legendarische "Pepernotenbandparty" van start. Gelukkig heeft het gerenoveerde bordes het gehouden, want de voetjes gingen flink van de vloer. Er wordt zelfs beweerd dat het bordes opnieuw aan een opknapbeurt toe is, maar eventuele details daarover kunt u terug lezen op de pagina van NieuwsPiet op de site.

return Terug
Tekening achter het raam in Edam
Tekst Welkom Sinterklaas Joche van Gelder
Groepsfoto pietenband in Edam
Muziiekpieten vooraan bij de Sinterklaasintocht
Pietenband voor het podium op het Damplein
Feest op het Damplein voor het Stadhuis
Mensenmassa bij Sinterklaasintocht in Edam
Muziekpieten in de Stadskrant
Pietenorkest in de krant
Pietenband in actie
SaPeten hebben er zin in
Pietenorkest speelt op het Damplein
Tompetpieten spelen er op los
Pepernotenband betreedt het Damplein in Edam
Met Musicalvereniging de Toverbal voor het podium in Edam
Muziekpieten door de straten van Edam