NieuwsPiet

menupiet Boekingen foto contact Home

p

NieuwsPiet is vaak nog sneller dan het nieuws!

De andere Pieten denken wel eens dat hij de nieuwtjes uit z'n duim
zuigt. Toch heeft nog niemand hem daarop kunnen betrappen en
steeds bleek NieuwsPiet het bij het recht eind te hebben.
Nieuwsgierig als hij is, is hij dol op groot en klein nieuws,
geheimpjes, scoops en gesloten deuren. Vaak werkt
NieuwsPiet samen met FotoPiet om alle nieuwsfeiten direct
op de gevoelige plaat vast te leggen.
Eigenlijk is tot nu toe alleen Sinterklaas in staat geweest om
geheimen ook echt geheim te houden. Zelfs voor NieuwsPiet!

 
 

Stoomboot vandaag toch vertrokken!

zwarte Piet gooit de trossen losEindelijk is het dan zover; Pakjesboot 12 is vanmorgen in alle vroegte vertrokken vanuit Spanje. De trossen zijn los, de motoren draaien op volle toeren en als Pieten aan het roer van de stoombootalles goed gaat komen Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag 16 november aan in Hoorn. Nu hoor ik u denken, Sinterklaas komt dit jaar toch met de stoomtrein aan? Dat is inderdaad het geval, maar uit betrouwbare bron kan NieuwsPiet u melden dat ook Pakjesboot 12 gewoon naar Nederland vaart. Niet alleen omdat de Pieten van de Pepernotenband graag willen repeteren in de machinekamer, maar ook omdat de Sint het liefst in H.....n aankomt op z'n geliefde stoomboot. Vanaf het water ziet alles er immers veel mooier uit. Kortom, het belooft ook dit jaar weer een ontzettend bijzonder jaar te gaan worden. En het mooie is, die MuziekPieten hebben er on-ge-lo-fe-lijk veel zin in.

Pepernotentour 2019 uitgelekt

tour2011Niet alleen de Nederlandse regering heeft er last van, maar ook het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas heeft er mee te maken; lekken. Terwijl ChefPiet en AgendaPiet nog in het diepste geheim in overleg zijn, zijn ook dit jaar de eerste locaties voor de Pepernotentour uitgelekt. Hoorn, Edam, Naarden en Hilversum staan inmiddels definitief op het programma. Maar er is meer. Het gerucht gaat dat de Pepernotenband ook dit jaar weer een scholentour gaat doen, maar de exacte details zijn nog niet bekend. Bijzonderheden volgen zo snel mogelijk, maar voorlopig heeft NieuwsPiet wel wederom een primeur in de knip!

Grote schoonmaak Pakjesboot 12

Er wordt op hard gewerkt om Pakjesboot 12 weer helemaal spik en span te krijgen. "We kunnen niet in Nederland aankomen met een smerig schip", aldus ChefPiet, die Multi en BariPiet aan het werk zette om het dek te zwabberen. Die trokken hun oude kleding uit de kast en gingen gelijk aan de slag. Toch konden ze het niet laten om tijdens de werkzaamheden een potje te "limbo dansen" toen ChefPiet even niet keek.

pieten zwabberen dek stoombootpieten boenen dek stoomboot pieten gaan limbo dansen op dek stoomboot

Pietenjamsessie in Putten

Pietenband in krantVandaag waren de MuziekPieten van de Pepernotenband te gast in het pitoreske Putten. Met een gezellig Pietenpretplein en overal Pieten in het dorp zat de Sinterklaassfeer er in mum van tijd in. De Pietenband speelde dat het een lieve lust was en toen een van de inwoners de Pieten vertelde te kunnen rappen was een echte Sinterklaasrap al snel een feit. De verslaggever van de locale krant was onder de indruk en vermeldde de "jam sessie" in de locale krant. Meer foto's van deze dag vind je hier terug.

Pepernotenband aangekomen in Maarssen-dorp

zwarte Piet gooit de trossen losNa de landelijke intocht in Dokkum vertrok Sinterklaas met zijn gevolg met gierende stoomboot naar Maarssen-dorp om daar allerhartelijkst ontvangen te worden. Ook de Pepernotenband was dit jaar weer van de partij en trok alle registers open. Datzefde gold voor de weergoden die ook af en toe van zich lieten horen. Maar zoals iemand in het publiek terecht opmerkte "droog of nat is helemaal niet interessant, jullie zijn gelukkig weer hier bij ons in Nederland!". Daar is geen spelt tussen te krijgen. Benieuwd naar de foto's? Die vind je hier terug.

Interview met Maro die Sousa

Machinekamer met GPS zederMario heeft al jaren de grote wens om een keer met een echt interview in de krant te komen.Tot op heden is het er niet van gekomen omdat HoofdPiet, ChefPiet of zelfs HuisPiet hem meestal voor zijn. Met een heuse special in de stadskrant van Edam heeft hij nu eindelijk z'n primeur; een pagina groot interview. Mario is apetrots en eerlijk is eerlijk, het is een leuk interview geworden. Maar dat kunt u nu helemaal zelf beoordelen, want de PDF van de pagina uit de krant is hier te downloaden.

Fileleed treft MuziekPieten

Het is in het lange bestaan van de Pepernotenband nog nooit voorgekomen, maar afgelopen zondag was het dan toch zo ver. Het file spook sloeg genadeloos hard toe! De Pieten waren al Machinekamer met GPS zederspeciaal een half uur eerder vertrokken uit het Grote Pietenhuis omdat de Zeeburgertunnel was afgesloten. Onderweg bleek echter ook dat de IJtunnel dicht was, maar dat stond nergen op de borden. In een grote lange file moesten de Pieten vervolgens bij de Coentunnel zien te komen, terwijl op die route ondertussen ook net nog een ongeluk was gebeurd. Kortom, alles wat tegen kon zitten zat tegen en uiteindelijk kwam de Pepernotenband een half uur te laat aan in Edam. Zoiets is de MuziekPieten nog nooit overkomen. Gelukkig kon de intocht halverwege worden opgepakt en werd het in Edam weer een ouderwets groot feest. Want zoals Sinterklaas altijd zegt, "altijd komt alles goed". Maar ChefPiet gaat voor de zekerheid toch eens informeren of het mogelijk is om een helicopter in te zetten. Ik hou jullie op de hoogte.

Pietenband in Voice of Holland?

Noice of HollandAfgelopen weekend was de Pepernotenband te gast bij het Sinterklaasfeest van de NOS en Infostrada. Het evenement vond plaats in DutchVieuw studio 24 en laat dat nou ook de studio zijn waar de opnames van The Voice of Holland worden gemaakt. Een uitgelezen gelegenheid voor een auditie. Grote voordeel was dat de beruchte stoelen er niet stonden en dat de jury dus ook niet om kon draaien. Nadeel is dat de MuziekPieten nu ook nooit zullen weten of hun gezang goed genoeg is om door te gaan naar de volgende ronde. Gelukkig stond er al snel een live show op het programma dus daarvoor hoefde de volgende ronde niet eens gehaald te worden. En met al die blije kinderen, high five's en prachtige tekeningen zijn de Pieten al dik tevreden. Kortom, de kans dat de beste Pietenband van Spanje in Nederland ooit aan een zangwedstrijd deel gaat nemen is bijzonder klein.

Sinterklaasintochten weer mega grandioos!

Even leek het slechte weer roet in het eten te gooien, maar gelukkig is alles goed gekomen; Sinterklaas is weer in Nederland! Dit niet alleen tot grote vreugde van alle kinderen, maar ook van Sinterklaas en zijn Pieten. Uitzinnig van vreugde (en opluchting) barste aan boord het feest al los toen de zeesluizen gepasseerd werden. Gedurende de toch langs Diemen en Weesp werd het feest als maar groter om uiteindelijk in Edam weer een stormachtig hoogtepunt te bereiken. Windkracht 10 waaide door de straten en over het Damplein, maar dat weerhield niemand ervan om naar Edam te komen en een feest te vieren zoals dat alleen in Nederland gevierd kan worden. De Pieten van de Pepernotenband kijken met veel genoegen terug op deze prachtige intochten en als je op de foto's hier onder klikt kun je alle foto's zien die FotoPiet heeft genomen. Vandaag hebben de MuziekPieten vrijaf gekregen, maar komend weekend gaat het feest met hernieuwde energie weer verder.

pieten zwabberen dek stoombootpieten boenen dek stoomboot pieten gaan limbo dansen op dek stoomboot

Mast Pakjesboot15 afgebroken!

Sinterklaas beschikt over verschillende schepen om de intochten in Nederland Machinekamer met GPS zederte doen. Pakjesboot 12 moet immers uigeladen worden en dan is het handiger om op een ander schip het land in te gaan. Zo bedient hij zicht voor de intocht in Weesp altijd van Pakjesboot15, een prachtige driemast clipper uit 1886. Het is dan ook altijd een schitterend gezicht wanneer de driemaster statig onder de Sluisbrug door komt varen. Dit jaar ging dat helaas iets minder goed, omdat door de harde wind de boot tegen de brug aan werd geblazen. Daardoor bleef het tuigage aan de brug haken en brak de mastpunt van de boot af met een luide "krak". Hoewel er alle reden was voor "paniek" bleven de Pieten aan boord cool. De DekPieten regelde dat de boot toch veilig binnen kon varen en de Pepernotenband speelde onverstoorbaar verder. En dat ondanks alle houtsplinters die om hen heen naar beneden kwamen vallen. Het publiek heeft verder weinig gemerkt, maar GroteTromPiet vertelde me dat hij toch regelmatig omhoog heeft gekeken om er zeker van te zijn dat de mast niet naar beneden zou vallen. Gelukkig is het allemaaal toch nog goed gegaan en is de Pepernotenband veilig aan land gekomen. Er staan immers nog veel meer optredens op het programma dit jaar.

Pietenband overal in de krant

Machinekamer met GPS zederDe Pepernotenband is nog niet in het land maar wordt dit jaar ook al weer overal genoemd in de krant. In de Stadskrant van Edam spreekt men over "één swingend muzikaal onthaal" op het Damplein. Driemond spreekt over "een onthaal door Sint's eigen huisorkest". Ook Weesp laat zich niet onbetuigd en plaatst onder een grote foto van de Pietenband op de Dam in Amsterdam "Dit jaar komt de beroemde Pepernotenband naar Weesp". Met zoveel enthousiaste berichten kan het niet anders dan dat het ook dit jaar weer een fantastisch feest gaat worden in Nederland. De Pepernotenband heeft er in ieder geval weer enorm veel zin in en geef ze eens ongelijk. Nu maar hopen dat ook het weer er een klein beetje zin in heeft.

ChefPiet op zwarte*piep*-CD

Radio3Fm DJ Gerard Ekdom heeft een zwarte*piep*-CD uitgebracht. "Nog nooit stonden er zoveel zwarte *piepen* op een CD en gezien alle ophef en Machinekamer met GPS zederrumoer is het wel zo handig om het zekere voor het onzekere te nemen", aldus de DJ. Voor de cover van de CD was men nog op zoek naar een geschikt model. Diverse Pieten boden zich aan, maar om een of andere reden viel de keus al snel op ChefPiet die gelijk apetrots was. "Eindelijk erkenning voor mijn leiderschap en onberispelijk voorkomen", riep hij tegen iedereen die het horen en niet horen wilde. Inmiddels is de foto (rechts) op de site van Radio3FM gepubliceerd en de Pieten zijn het roerend eens met ChefPiet. Het is inderdaad echt een erkenning voor leiderschap en voorkomen!

Bijzonder T-shirt voor MarioEdam Bedankt

Vandaag is er een heel bijzonder pakje afgeleverd op het kasteel van Sinterklaas in Spanje. Uiteraard was NieuwsPiet er als de kippen bij om het pakje te onderzoeken. Veel verder dan "een voorwerp van zwarte stof" wist hij echter niet te komen. Het raadsel werd echter al snel opgelost door Mario zelf. Er zat namelijk een heel bijzonder T-shirt in pakje waarop de evolutie van de mens wordt afgebeeld. Beginnend bij de aap is de laatste stap in de evolutie volgens dit shirt een sousafonist. Dat de overige MuziekPieten het niet eens zijn met deze theorie mag de pret niet drukken. Mario is er erg blij mee.

Pietenband zet al voet in Nederland

Na de filmopnames in Spanje eerder dit jaar, was zaterdag de premiere van de Club van Sinterklaas en Club van Sinterklaas en het Pratende Paardhet Pratende Paard. Avonturen van ProfPiet, Testpiet, MuziekPiet en natuurlijk Sinterklaas zijn allemaal schitterend in beeld gebracht door regisseur Ruud Schuurman en zijn team. De Pepernotenband was speciaal vanuit Spanje overgekomen om bij de premiere te spelen en natuurlijk om de film zelf te zien. Want ook in dit verhaal speelt de Pepernotenband weer een kleine rol. Samen met Muziekpiet staan ze op de binnenplaats van het kasteel te repeteren en dat gaat uiteraard helemaal mis. Wat er precies gebeurt moet je zelf maar gaan bekijken in de bioscoop bij "de Club van Sinterklaas en het Pratende Paard".

Eerste Sinterklaaskaraoke op Youtube

Na de primeur van de Pepernotenband Sinterklaaskaraoke kan uw trouwe verslaggever nog een nieuwtje melden; het eerste karaokefilmpje van de Pepernotenband op Youtube. Filmpiet heeft z'n uiterste best gedaan om de filmpjes nog even geheim te houden, maar NieuwsPiet zou NieuwsPiet niet zijn als hij de link naar het filmpje niet alsnog zou weten te achterhalen. Binnenkort zet FilmPiet alle karaokefilmpjes op zijn eigen pagina, dus hou de site in de gaten.

Pietenband maakt Sinterklaaskaraoke

Het geheim van de drukte rond de machinekamer is zo goed als zeker opgelost SinterklaaskaraokeDe Pepernotenband was druk met het maken van een geluidsopname. Niet om op een CD te zetten en te verkopen aan de fans, maar om gratis te verspreiden via het internet. En dat is nog niet alles, de muziek wordt voorzien van de originele authentieke tekst. Niet alleen om iedereen in Nederland straks keihard mee te laten zingen met de Pietenband, maar ook ter behoud van een "stukje cultureel erfgoed" zoals ChefPiet het zo mooi wist te verwoorden. "Sinterklaaskaraoke in deze vorm is nog nooit eerder vertoond op het internet en daar zijn we best trots op". De Pepernotenband presteert het, NieuwsPiet signaleert het. Maar dat mag uiteraard geen nieuws zijn.

Geheimzinnigheid in machinekamer

MachinekamerMomenteel zijn er allerlei vreemde gebeurtenissen gaande rond de machinekamer van Pakjesboot 12. Het is geen geheim dat het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas, de Pepernotenband, daar altijd repeteert, maar nu lijkt er meer te gebeuren dan alleen repeteren. MuziekPieten zijn al dagen niet tevoorschijn gekomen en iedereen die z'n hoofd om de hoek steekt wordt direct weggestuurd. Het vermoeden bestaat dat er een speciaal en spannend muziekstuk wordt ingestudeerd, maar NieuwsPiet daar nog niet de hand op weten te leggen. Zodra er meer nieuws is leest u dit als eerste op deze pagina.

Koffie Krasnapolsky valt tegen

Sinds jaar en dag gaan de Pieten van de Pepernotenband op de koffie bij "Kras" voordat ze beginnen met hun optreden bij de Bijenkorf in Amsterdam. Ook dit jaar stondKoffie Krasnapolsky er weer een lBakkie Krasnapolskyekker "(ge)bakkie Kras" op het programma, maar die viel helaas wat tegen. Niet een uitgebreid platteau per MuziekPiet met allerlei heerlijkheden (links), maar een standaard koppie leut uit de thermoskan (rechts). Prima te drinkken, daar niet van, maar toch niet direct wat je verwacht bij een 5 sterren hotel. Hoewel ChefPiet zijn teleurstelling per mail aan het hotel kenbaar heeft gemaakt, is er nooit meer een reactie gekomen. Waarschijnlijk is de mail tussen Nederland en Spanje blijven steken. MuziekPieten zijn echter de beroerdste niet en zijn van harte bereid om Kasnapolisky volgend jaar gewoon weer een nieuwe kans te geven.

Pepernotenband op speciaal feest in Amsteldorp

PietenbandOver low budget gesproken, in Amsterdam Amsteldorp is speciaal voor de kinderen die het wat minder breed hebben een geweldig leuk Sinterklaasfeest georganiseerd. Voor Sinterklaas reden genoeg om voor deze speciale gelegenheid z'n enige echte huisorkest mee te nemen. Na een hilarische vaartocht met twee schepen over de Amstel volgde een uitbundige aankomst en uiterst drukke optocht richting de feesttent die midden in de straat was neergezet. Ondanks de kou speelde de Pieten van de Pepernotenband de pannen van het dak en pas nadat het allerlaatste kind een kado had ontvangen werd de terugtocht aanvaard. Uiteraard weer met de boot en natuurlijk weer over de Amstel. Want Amsterdam zonder Amstel is als Sinterklaas zonder Pepernotenband.

Pepernotenband bij low budget Sinterklaas

In tijden van crisis zijn bezuinigingstips natuurlijk meer dan welkom. Uitmetkorting.nl heeft een hele Pietenbandpagina volgeschreven met tips hoe je ook low-budget een fantastisch feest kunt vieren. De Pepernotenband werkt daar met veel genoegen aan mee en is met een eigen tip ook opgenomen in het overzicht; "Om lekker in de Sinterklaasstemming te komen is het bezoeken van een van de vele optredens van de Pepernotenband zeker aan te bevelen. Samen luisteren, zingen, dansen en springen op de muziek van de Pieten van het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas is een feest voor iedereen. Niet alleen kinderen hebben de tijd van hun leven, maar ook voor grote mensen is er meer dan genoeg te genieten. Op de pagina van AgendPiet kunt u zien waar de Pepernotenband komt optreden."
Als dat geen gouden low budget tip is welke is dat dan nog wel?

Intocht Edam één groot feest

De jaarlijkse Sinterklaasintocht in Edam begint zich meer en meer te ontpoppen tot hét grootste Machinekamer met GPS zederSinterklaasfeest van Nederland. Vanuit de hele regio komt het publiek naar Edam toe om de sfeer te proeven en vooral ook om het grote feest op het Damplein van dichtbij mee te kunnen maken. Ruim voor de aankomst van de Goedheiligman staat het plein al zo vol dat er bijna geen pepernoot meer bij kan. Laat staan een volledige Pepernotenband. Gelukkig wordt er in de buurt van het podium altijd een plaatsje vrij gehouden en na het officiële welkom kunnen alle remmen los. Zingen, dansen, springen, hossen en een knallende polonaise over het hele Damplein. Ook dit keer was niets was te gek. Door het mooie weer en de fantastische sfeer leek het wel alsof iedereen er extra veel zin in had. Het werd een feest dat iedereen, en zeker de MuziekPieten, nog lang zal heugen. De Stadskrant kopte al "Sint Nicolaas intocht één groot feest". En daar is geen letter aan gelogen!
 

Gastvrij onthaal in Rotterdam

De Pepernotenband werd warm onthaalt bij de Sinterklaasintocht van Rotterdam. Machinekamer met GPS zederHet feest begon al met een heerlijke kop koffie en een punt gebak op de ss Rotterdam. Na de lange reis over zee ging dat er uiteraard in als ....ehhh.... gebak. Daarna vertrokken de MuziekPieten naar het Grotekerkplein waar vele duizende kinderen en hun ouders enthousiast meededen met de muziek van de Pepernotenband. Toen later ook DiscoPiet het podium betrad kon het feest helemaal niet meer stuk. Bij een feest zoals alleen kinderen dat kunnen vieren ging iedereen helemaal uit z'n dak! En zo hoort het ook.
 

Sinterklaas week eerder in Nederland

Er gingen al langere tijd geruchten maar inmiddels is het ook door Sinterklaas bevestigd; Machinekamer met GPS zederSinterklaas komt een week eerder dan normaal naar Nederland. Speciaal voor het programma "Welkom Sinterklaas" van Nickelodeon wordt de avondintocht in Elburg gefilmd. Uiteraard compleet met Pepernotenband dat spreekt voor zich. Omdat er in het drukke tijdschema van Sinterklaas onvoldoende ruimte is voor een speciale opnamedag, is besloten om een extra schepje kolen op het vuur te gooien. Doordoor komt de stoomboot een week eerder aan dan normaal en is er alle tijd voor een uitgebreide TV opname. Lang blijft Sinterklaas niet aan wal, want als alle opnames zijn afgerond maakt de stoomboot direct rechtsomkeert en wordt weer koers gezet naar Groningen. Daar komt Sinterklaas dan een week later officieel aan in Nederland.
 

Hippe schoenen voor AgendaPietEdam Bedankt

Vandaag zijn in het diepste geheim de nieuwe schoenen van AgendaPiet op het kasteel van Sinterklaas gearriveerd. Daarmee wilde hij de show stelen op de rode loper bij de filmpremière van de Club van Sinterklaas & de Pietenschool. Geen geheim blijft voor NieuwsPiet geheim en samen met FotoPiet wist hij de flitsende nieuwe schoenen op de gevoelige plaat vast te leggen. En zeg nou zelf, daar slaat AgendaPiet geen gek figuur mee op de rode loper!

Pepernotenband op première

De Pepernotenband komt dit jaar eerder naar Nederland! Sinterklaas zelf heeft ze toestemming gegeven om aanwezig te zijn bij de première van de Club van Sinterklaas & de Pietenschool. Niet alleen om de première op te luisteren met vrolijke muziek, maar ook om live het resultaat van de opnames te kunnen bekijken. Want de Pieten heben zelf ook meegewerkt aan de speelfilm. In de officiële filmtrailer zijn op 1:15 nu al de resultaten van hun inspanningen zien. Maar let goed op, want voor je het weet is het weer voorbij.

Pietenband in speelfilm Club van Sinterklaas!

De Pieten van de Pepernotenband hebben van de week meegespeeld in de nieuwste speelfilm van de Club van Edam BedanktSinterklaas; De Club van Sinterklaas & de Pietenschool. De film gaat over Lucas (Sem van Dijk) die na het vinden van de gouden pepernoot een bezoek mag brengen aan Sinterklaas en de Pietenschool in Spanje. Omdat de opnames op de Pietenschool werden gemaakt was het voor de Muziekpieten dit keer eigenlijk een soort "thuiswedstrijd". Onder de bezielende leiding van MuziekPiet werd het Sinterklaasrepertoire doorgenomen, terwijl de cameraploegen ondertussen druk bezig waren met het maken van de nodige opnames. Het resultaat van de opnames met MuziekPiet, TestPiet, Sem van Dijk, Peter van de Velde, Nicolette van Dam, Louis Talpeis en natuurlijk de Pepernotenband is vanaf 9 oktober te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Muziekpieten ontspannen in Spanje

Pietenband op het strandDe MuziekPieten van de Pepernotenband rusten op dit moment lekker uit in Spanje. Na al die optredens in Nederland habben ze dat ook wel verdiend.
Wie echter denkt dat de Pieten al die tijd zitten te niksen heeft het mis. "Nieuwe liedjes worden ingestudeerd, instrumenten worden gepoetst", vertelt AgendaPiet.

ChefPiet is al weer druk bezig met het regelen van allerlei optredens in Nederland. Bellen, mailen, schrijven en ga zo maar door. "Vakantie is leuk, maar het moet niet te lang duren", zegt hij als we hem tijdens de lunch tegenkomen. Nou dat is tegen geen dovemansoren gezegd, want de volgende repetitie van de Pepernotenband begint alweer....

Edam bedankt MuziekPieten

De Muziekpieten van de Pepernotenband kregen zondag na afloop van een van de optredens in de Edam BedanktBijenkorf een bedankje aangeboden namens de organisatie van de Sinterklaasintocht in Edam. Bestuurslid Nel de Graaf kwam persoonlijk wat Edammerkaas brengen en een enveloppe vol met krantenartikelen over de intocht van 2012. Als klap op de vuurpijl bevatte de enveloppe een schitterend gedicht dat in achter de schermen van de Bijenkorf hardop werd voorgelezen. Het luidkeels "Edam bedankt" van de Pieten is wellicht tot in Edam te horen geweest, maar degene die het toch gemist hebben kunnen het hier nog nalezen; "EDAM BEANKT!"

Pepernotenband op de koffie in Krasnapolsky

De MuziekPieten van de Pepernotenband hebben twee heerlijke dol dwaze dagen krasnapolskygehad in het hartje van Amsterdam. Voordat de goedheiligman samen met Amerigo zijn entree maakte bij de Bijenkorf, mocht dePepernotenband eerst de Dam opwarmen voor z'n komst. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze binnen en mum van tijd vol stond met grote en kleine kinderen die allemaal hun persoonlijke foto-moment wilde hebben met de Pieten van de Pietenband. Na aankomst van de Sint werd het feest in de tot de nok toe gevulde Bijenkorf voortgezet met afwisseld optredens van Sint Nicolaas en de Pepernotenband. Koffie Krasnapolsky Pepernotenband
Voor de zondag had Chefpiet een extra verrassing in petto, de Pepernotenband mocht op de koffie in het wereld beroemde Amsterdamse Krasnapolsky Hotel. Naast een heerlijke kopje koffie kregen de MuziekPieten ook een uitstekend stukje Hollands gebak aangeboden. Want, "hoe meer energie er in gaat, hoemeer energie er weer uit komt!" alsdus de zeer energieke ChefPiet.

Pietenband in top 5 Gouden Pepernoot

Pietenband genomineedDankzij de vele fans die de afgelopen weken op de Pepernotenband heben gestemd, staat de Pietenband nu in de top 5 van de Gouden Pepernotverkiezing. Vreemd genoeg heft de nominatie van "Websitevan het jaar" het niet gehaald, maar gelukkig wel die in de categorie "Pieten van het jaar" De MuziekPieten zijn hier bijzonder trots op en willen iedereen die gestemd heeft nu alvast bedanken. "Maar", zegt ChefPiet, "we zijn er nog niet. Totdat 6 december de definitieve uitslag bekend wordt gemaakt kan er nog altijd gestemd worden. Iedere stem is dus keihard nodig! Heb je nog niet gestemd, doe dat dan nu via goudenpepernoot.nl en stem in de categoriën Piet van het Jaar op de Pepernotenband". En hij heeft groot gelijk, want wat is er nou mooier dan om het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas staks met een prachtige gouden pepernoot naar Spanje te laten gaan! Jij helpt toch ook mee?

Optreden Bijenkorf wordt groot spektakel

HuisorkestHet optreden van het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas bij de BijenkorfHof Leverancier van Sint Nicolaas dreigt nu al een fantastisch spektakel te worden. Vele fans hebben al toegezegd te komen kijken. "We hebben de Pepernotenband uitgenodigd om Sint Nicolaasliedjes te spelen, zodat iedereen mee kan zingen als hij arriveert. Hij komt aan bij de ingang van de Bijenkorf aan de Damzijde om één uur, en zijn troon staat klaar op de eerste etage van de winkel. Kom dus allemaal naar Amsterdam om hem te verwelkomen!". Als dat dus geen gigantisch feest gaat worden, wat dan nog wel?

Gezellige show bij NOS en Dutchview

Pietenband bij NOSDe Pepernotenband heeft weer twee gezellige sing-a-long shows achter de rug voor NOS en Dutchiew. Samen met Nienke van den Berg (Z@ppelin) werd er een groot gezellig feest van gemaakt. Nienke deed de zang/presentatie en de MuziekPieten verzorgden de muziek. Omdat de aanwezige kinderen er geen genoeg van konden krijgen werd na de eerste voorstellig gevraagd om de tweede voorstelling wat langer door te gaan. Nou, dat verzoek was niet aan dovemansoren gericht. Het ontaarde in een grote blije, dampende, stampende, swingende en zingende kindermassa.

Sinterklaas ook aangekomen in Edam

Tekst Jochem van GelderHet is heel lang onzeker geweest of Sinterklaas dit jaar naar Edam zou komen. Het bordes van het stadhuis werd opgeknapt en deze was nog niet klaar op het moment dat Sinterklaas uit Spanje vertrok. Om te laten zien dat de Goedheiligman meer dan welkom is hebben de kinderen van Edam de handen ineen geslagen en een schitterde kleurplaat ingekleurd. Doordat iedereen deze massaal achter het raam heeft gehangen was de boodschap aan Sinterklaas meer dan duidelijk "Edam kan niet zonder u". Toen de Sint uiteindelijk dan toch arriveerde en samen met de Toverbal, Drumband Edam en nauurlijk de Pepernotenband het lied "Welkom Sinterklaas" van Jochem van Gelder werd ingezet barstte het Damplein volledig uit z'n voegen! Of het bordes het ook gehouden heeft is niet bekend, maar het doel is bereikt; Sinterklaas is ook in Edam aangekomen!

MuziekPieten weer in Nederland

Pietenband RotterdamNa een lange reis zijn de MuziekPieten van de Pepernotenband zaterdag aangekomen in Nederland. Veel tijd om bij te komen van de vermoeiende reis was er niet, want er werd gelijk koers gezet naar Rotterdam. Daar mochten de Pieten op het Grotekerkplein het massaal aanwezige publiek entertainen. Zingen, dansen, springen, niets was de enthousiaste Spaanse muzikanten te gek om er een groot feest van te maken. Toen later ook DiscoPiet het podium betrad gingen helemaal alle remmen los en bleef het nog lang onrustig in het Centrum van Rotterdam

Gebak voor de Pietenband

Pietenband genomineedVoordat Sinterklaas in Nederland aankomt wordt er altijd een korte tussenstop gemaakt in België. Dan kunnen de Pieten even de benen strekken en een plasje plegen voordat er wordt begonnen aan het laatste stuk van de lange reis. Dit keer had ChefPiet alvast een heerlijke verrassing in petto; koffie met een lekkere punt appeltaart. Nou zo'n verrassing laten de Pieten zich natuurlijk altijd goed smaken. Het scheelde dan ook niet veel of het was NieuwsPiet niet eens gelukt om al het lekkers nog op de foto te krijgen.

Pietenband genomineerd voor Gouden Pepernoot

De Pepernotenband is nog niet eens in Nederland, maar toch zijnze nu al genomineerd voor de Gouden Pepernoot van 2012. In twee categoriën maken ze kans op dezeprestigieuze prijs. Zo is WebmeesterPiet Pietenband en de gouden pepernootbijzonder trots op de nominatie in de categorie "Website vanhet jaar". Al dagen loopt hij met zijn hoofd in de wolken en is zelfs zo van de wereld dat hij bijna naast de loopplank stapte toen hij aan boord wilde gaan van Pakjesboot 12.
Ook FotoPiet is helemaal gelukkig. Hij denkt namelijk dat hij persoonlijk is genomineerd voor een Gouden Pepernoot in de categorie "Piet(en) van het jaar". Natuurlijk is deze tweede nominatie bedoeld voor alle Pieten van de Pepernotenband, maar probeer dat een trotse FotoPiet maar eens aan het verstand te brengen.
Wil jij ook dat de Pepernotenband met de Gouden Pepernoot naar Spanje terug kan keren, stem dan nu op goudenpepernoot.nl en stem in de categoriën Piet van het Jaar en Website van het Jaar op de Pepernotenband.

Paniek in Edam

De trappen van het Raadhuis in Edam zijn in dusdanig slechte staat dat het niet langer verantwoord is om Sinterklaas hier te ontvangen. De gemeente Edam pieten in Edamheeft besloten om de trappen te laten renoveren, maar het is niet zeker of deze ook klaar zijn voor de intocht van 18 november. Sinterklaas heeft daarom met pijn in het hart besloten om de intocht in de Kaasstad dit jaar aan zich voorbij te laten gaan. Uiteraard zijn de Edammers dat niet met hem eens en ze proberen met man en macht Sinterklaas op andere gedachten te brengen. Kleurplaten achter het raam, spandoeken in de straat, versierde straten, alles wordt uit de kast gehaald om de Sint over te halen om dit jaar alsnog naar Edam te komen. Ook de Pepernotenband is te hulp geschoten en met een speciaal welkomstlied willen ze alle mensen zo hard laten zingen dat het zelfs in Spanje te horen is. Zelfs ChefPiet is benaderd om Sinterklaas over te halen om toch naar Edam te komen. Maar of dat ook zal gaan lukken.....

MuziekPieten oefenen hard

Pietenband in het kasteelVlak voor het vertrek naar Nederland doen de MuziekPieten hun uiterste best om zo goed mogelijk in vorm te zijn. Dat is met zo'n lange zeereis en al die optedens voor de boog immers geen overbodige luxe. Dit jaar worden de Pieten op hun wenken bediend, want het kasteel in Madrid wordt momenteel verbouwd. Om boven het lawaai van de bouwvakkers uit te komen moeten de MuziekPieten dus letterleijk extra hard oefenen. Voor de Pieten een mooie training en voor de bouwvakkers een grote uitdaging om nog meer geluid te produceren dan de Pepernotenband. Dan mag jij drie keer raden wie er gaat winnen!

Nieuwe pakken voor de Pepernotenband

pieten werken aan nieuwe pakkenHet is al een tijdje erg druk bij Attelier de Pepernoot. Leveranciers lopen af en aan met de rollen prachtig fluweel en het gerucht gaat dat de MuziekPieten in een gloed nieuw pak naar Nederland gaan komen. In een poging om achter de waarheid te komen is NieuwsPiet in het diepste geheim under cover gegaan. Dat bleek alleen nergens voor nodig. Een aantal pakken zijn gewoon versleten en die worden vervangen in opdracht van ChefPiet. "Pieten van de Pepernotenband horen er uit te zien als om door een ringetje te halen", aldus KleermakerPiet die snel weer aan het werk ging om alles nog voor vertrek naar Nederland af e krijgen.
 

Pepernotenband live op TV!

De Pepernotenband zal ter afsluiting van haar verblijf in Nederland aanwezig zijn bij de live Tijd voor MAXuitzending van het programma Tijd voor MAX van omroep MAX. In Tijd voor MAX worden de actualiteiten van de dag besproken en waar kan het op 5 december nou beter over gaan dan over Sinterklaas? Het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas is gevraagd om tussen de items van de live uitzending door te zorgen voor passende muziek. Nou over zo'n verzoek hoeven de MuziekPieten natuurlijk niet lang na te denken, dus schroef je TV maar stevig vast, want anders swingt ie nog regelrecht van het dressoir af!
 

Veel knutselwerken voor KleurPiet

t-shirt PepernotenbandKleurPiet beleeft momenteel heel drukke tijden. Alle tekeningen en knutselwerken die Sinterklaas ontvangt worden door haar bekeken, bewonderd en natuurlijk bewaard. Sommige kleurplaten vindt ze zelfs zo mooi dat ze direct in haar hut op Pakjesboot12 ophangt. Zo ook de inzending van Mees (5 jaar) uit Helmond. Mees stuurde de tekening hiernaast naar WebMeesterPiet die hem gelijk heeft uitgeprint en aan KleurPiet heeft gegeven. Die was direct enthousiast over het kleurgebruik en de kleurstijl van Mees. "Mees is een echt talent" aldus KleurPiet die de tekening aan alle pieten liet zien en er vervolgens een mooi plekje voor zocht in haar hut. Klik op hier of op de tekening om deze goed te kunnen bekijken.
 

Nieuwe instrumenten Pietenband

Machinekamer met GPS zederHet geheimzinnige kado voor de Pepernotenband in het ruim van Pakjesboot 12 is afgelopen zaterdag eindelijk uitgepakt. Onder toeziend ook van Sinterklaas mochten MultiPiet, GrotetromPiet en Mario die Sousa het grote pak open maken. Hoewel er eerder nog vanuit gegaan werd dat het pak leeg was, bleek niets minder waar te zijn. Voor GrotetromPiet zat er een prachtige nieuwe Vancore grote trom in, voor MultiPiet een schitterde Vancore snaredrum en voor Mario een glanzende gouden Conn Sousafoon! Blij en zo trots als een pauw laten de drie MuziekPieten hun aanwinst zien en horen aan iedereen die maar in de buurt komt. Geef ze eens ongelijk, want het zijn stuk voor stuk schitterende instrumenten. Het "dank u Sinterklaasje" voor deze eerste surprise van het jaar was dan ook niet van de lucht.
 

Kado Pietenband blijkt surprise

Machinekamer met GPS zederGek op primeurtjes en handig als altijd lijkt NieuwsPiet het geheim van het grote kado in het ruim te hebben ontrafeld. Na wat tillen, schudden en voelen blijk het pak namelijk volkomen leeg te zijn! Net op het moment dat NieuwsPiet voorzichtig begon te peuteren aan de plakbandjes kwam Sinterklaas binnen en de exacte inhoud blijft dus onbekend. Het lijkt dus eerder om een surpise te gaan dan om een kado. Sinterklaas kon dat ook beamen. "Ja", zei hij letterlijk, "het wordt voor sommige Pieten een grote surprise", waarna hij NieuwsPiet met een glimlach weer alleen liet..
 

Niet in het land, maar wel in krant

Meppeler CourantDe Pepernotenband is voorlopig nog niet in Nederland, maar staat in middels al wel in diverse kranten. De Meppeler Courant kopt "Optredens Gebroeders Ko en Pepernotenband bij intocht Sint in Meppel" en ook in Edam heeft men volgens de media voorbereidingen getroffen. "Het dak van het stadhuis is dit jaar extra nagekeken, want het kan er af met het optreden van dit orkest! ". Om de hooggespannen verwachtingen waar te kunnen maken hebben de MuziekPieten zich inmiddels opgesloten in de machinekamer. Volgens StadskrantChefPiet willen ze daar niet eerder uit komen dan dat ze alle nummers van voor naar achter en van links naar rechts kunnen spelen.
 

Grote verrassing voor Pietenband

Machinekamer met GPS zederNieuwsPiet heeft onlangs beslag weten te leggen op documenten waaruit blijkt dat Sinterklaas een grote verrassing heeft voor een of meer MuziekPieten van de Pepernotenband. Wie er wat gaat krijgen is niet bekend, maar het schijnt dat Sinterklaas zich hoogstpersoonlijk heeft ingezet voor een fantastisch kado. ChefPiet gaat er vanuit dat hij een nieuwe computer gaat krijgen en AgendaPiet denkt aan een nieuwe elektronische agenda. Ook TrompetPiet en MultiPiet hebben zo hun wensen. De grote vraag is alleen, voor wie is toch dat enorme kado in het ruim van de Pakjesboot. Hou deze site dus in de gaten, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
 

TwitterPiet in rij voor Iphone 4s

TwitterPiet is de afgelopen dagen maar erg weinig on-line geweest. Dat komt iphone4snamelijk omdat hij in de rij voor de winkel heeft gelegen om de in Spanje zeer populaire Iphone 4s in de wacht te kunnen slepen. En niet alleen omdat hij er zelf graag een wil hebben, maar ook om er een aantal mee naar Nederland te kunnen nemen. Wie er precies allemaal een Iphone gaan krijgen zullen we alleen nooit te weten komen. Pas na een dag of vier kwam TwitterPiet er achter dat ie niet voor de telefoonwinkel lag, maar tussen de tenten van Occupy Madrid. Kortom, iedereen die een Iphone 4s heeft gevraagd kunnen we nu al een geheimpje verklappen, dat kado krijg je dit jaar dus niet!!

 

Stoomboot verkeerd geverfd

pakjesboot 12De stoomboot wordt ieder jaar opnieuw in de verf gezet zodat deze er bij aankomst in Nederland uitziet als om door een ringetje te halen. Terwijl de Pietenband in de machinekamer lekker zat te repeteren, waren een aantal Pieten buiten druk in de weer met kwast en verf. Alles leek goed te gaan, maar de Pieten hadden niet goed gekeken naar de kleur verf die ze uit het magazijn hadden gepakt. In plaats van het bekende geel en rood hadden ze de blikken roze en paars gepakt die daar dicht naast staan. Daardoor is Pakjesboot12 nu knalroze met paars en dat is niet echt een kleur om mee in Nederland aan te komen. Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om de boot voor de intocht toch nog de juiste kleuren te geven. "Want", zo zei Sinterklaas, "roze is misschien best een mooie kleur, maar kleurt totaal niet bij mijn rode tabbert". En zo is het maar net!

 

Nieuwe Sousafoon voor Mario

sousafoonVers van de pers en heet van de naald; Mario die Sousa krijgt een spiksplinternieuwe sousafoon! De oude sousafoon begon wel erg veel kuren te vertonen en is opper dan op. Waterkleppen die loslaten, ventielen die niet meer werken, buizen die doorgesleten zijn, en ga zo maar door. Om er straks in Nederland weer vol tegenaan te kunnen gaan, moet er dus snel iets gebeuren. Sousafoons zijn helaas geen goedkope instrumenten en daarom heeft ChefPiet het probleem voorgelegd bij Sinterklaas. Die kwam op het geweldige idee om Mario een nieuwe sous voor zijn verjaardag te geven. Bij alle Pieten is geld ingezameld en van dat geld, en een stevige bijdrage van Sinterklaas, is nu een nieuwe sousafoon gekocht. Geen kunstof "tupperware" tuba zoals de vorige, maar een echte 100% koperen sousafoon. Dat wordt straks dus een geweldige kado voor Mario. Maar nog niet verder vertellen hoor, want met die grote toeter hoort ie alles en is het straks geen verrassing meer.

 

Pietenband bijna ingesneeuwd in Haarlem

Pietenband voor GGD AmsterdamBij het laatste optreden van dit seizoen in Nederland is de Pepernotenband bijna ingesneeuwd. Terwijl de MuziekPieten in Haarlem stonden op te treden kwam er zoveel sneeuw naar beneden dat er binnen een half uur zeker 10 centimeter lag. Verschillende ventielen bevroren en de schuif van TrombonePiet kwam zelfs muurvast te zitten. Net voordat het plein wegens lawine gevaar ontruimd zou moeten worden hield het op met sneeuwen en werd het toch nog een groot feest op de kade bij Pakjesboot12. Klik hier voor meer foto's

 

Arie Safari en de Pepernotenband zetten UWV op z'n kop

Pietenband voor GGD AmsterdamSamen met Arie Safari was de Pepernotenband zondag aanwezig bij het UWV in Amsterdam. Niet om een uitkering aan te vragen, want de MuziekPieten hebben werk genoeg. Ook Arie Safari heeft nog zoveel jungle te verkennen dat ie tot aan z'n pensioen wel voort kan. Wat deden ze dan wel bij het UWV? Welnu, ze waren daar om de boel eens even flink op z'n kop te zetten. Schipbreuk met de stoomboot, prinsessen, "Sinterkees", het oerwoud van Spanje, het kon allemaal niet gek genoeg. Met alle spannende verhalen, goocheltrucs, "humor om te lachen" en natuurlijk veel muziek werd het een heerlijke onvergetelijke middag. Klik hier voor meer foto's.

 

MuziekPieten gezien bij GGD en Ziekenhuis

Pietenband voor GGD AmsterdamDe Pepernotenband is afgelopen zaterdag zowel bij de GGD als bij het Boven IJ ziekenhuis gesignaleerd. Om te voorkomen dat de kinderen gaan denken dat de Pieten foute schuimpjes (of erger) zouden hebben gegeten, verschenen er direct berichten op twitter.
"
Voordat er straks allerlei wilde geruchten de wereld in gaan, meld ik vast dat we ivm een #sinterklaasfeest bij de #GGD voor de deur staan! "
"Kinderen van de GGD weer helemaal blij. Op naar de volgende gig .... Ziekenhuis Boven IJ. #toeval "

 

Pepernotenband bezoekt Kunstwerkplaats

Zwarte PietSinterklaasKunst wordt er in Amsterdam op vele plaatsen gemaakt, maar de Kunstwerkplaats is wel een heel bijzondere plaats. Mensen met een verstandelijke beperking maken daar de meest fantastische kunstwerken. Textiel, keramiek, tekeningen en schilderijen. De Pepernotenband kwam op bezoek en strooide wat lekkers.... nou ja, u weet wel. Het werd een fantastisch feest dat de MuziekPieten en alle medewerkers van de Kunstwerkplaats nog lang bij zal blijven.
 

Record gevestigd met grootste schoen ter wereld

Groot feest op de Dam in EdamOp het Beursplein in Amsterdam werd door het Nationaal Fonds Kinderhulp in het kader van de actie Pepernoot een recordpoging gedaan om de aller grootste schoen ter wereld te zetten. De Pietenband was van de partij om het evenement muzikaal op te luisteren, maar hoefde niet alleen te doen. Ook Dirk Scheele en Rev&Ros waren met Tessa namen een deel van het entertainment voor hun rekening. Kinderhulp ambassadeurs Myrna Goosens, Eric van der Hof en Mark Huizinga waren aanwezig om de felbegeerde oorkonde in ontvangst te kunnen nemen. Klik hier voor meer foto's

 

Pepernotenband in commercial AT5

Groot feest op de Dam in EdamBinnenkort verschijnt op AT5 de commercial ter promotie van het zwartepietenbandfestival in het winkelcentrum Boven IJ in Amsterdam Noord. In deze commercial is de muziek van de Pepernotenband als achtergrond muziek gebruikt en is er een foto te zien van ChefPiet.
Wegens een te volle agenda is de Pepernotenband zelf niet aanwezig bij dit festival, maar na enige overleg verleende het enige echte huisorkest van Sint Nicolaas met genoegen haar medewerking aan deze commercial.

 

Pepernotenband laat Damplein ontploffen!

Groot feest op de Dam in EdamDiverse media hadden de komst van de Pepernotenband al aangekondigd maar vandaag was het dan zo ver; Sinterklaas kwam samen met de Pepernotenband naar Edam. Bij de Kettingbrug stond al zo'n enorme menigte dat er bijna geen doorkomen aan was. Toen de Pepernotenband vervolgens "zie ginds komt de stoomboot" inzette sprongen de pannen bijna spontaan van het dak! Een korte tocht door het drukke Edam eindigde uiteindelijk op de Dam waar het feest zo mogelijk nog groter was. Zeker toen na afloop van de officiële ceremonie de Pepernotenband nog een héél klein feestje mocht bouwen. Dit ontaarde uiteindelijk in zo'n joekel van een knoeper van een feest dat de burgemeester vanaf het balkon twitterde: @willemvanbeek Bgm Willem van Beek http://yfrog.com/73gk0jj - Zwarte pieten gaan in polonaise! Tmoet niet gekker worden :-)
De Stadskrant
kopte de volgende dag "Pepernotenband laat Damplein ontploffen".
Klik hier voor meer informatie

 

Scheveningen/Den Haag weer een groot feest

Op de kade met Alexander, Maxima en de prinsesjesHet warme onthaal in Scheveningen was dit jaar minstens net zo onstuimig als de reis er naar toe. Gelukkig mocht de Pepernotenband al eerder van boord om het publiek op de kade te entertainen. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd want ruim voor de aankomst van de Sint stond de kade al op z'n kop!
BinnenhofOok Willem Alexander, Maxima en de prinsesjes waren van de partij om vrolijk feest te kunnen vieren. Twitter raakte bijna "verstopt" van alle enthousiaste berichten:
@zOnnet: Ik heb van jullie ge"noten".
@irisensing: mini gaat los bij de "pepernotenband"
@persmoment - Plaatjes schieten vanuit het persvak is nog nooit zo swingend geweest, de #Pepernotenband zorgt voor één groot feest! #Intocht #Scheveningen.
Klik hier voor meer foto's

 

Pepernotenband zegt ja tegen recordpoging
Kinderhulp gaat dit jaar met Sinterklaas de grootste schoen ter wereld zetten. Met z'n 5,5 meter is de Converse Chuck Taylor All Star beslist geen kleine jongen! Hiermee doet Kinderhulp een gooi naar een nieuw Guinness World Record. 17 november is de officiële recordpoging in Amsterdam en dan zal blijken of Kinderhulp deze titel in de wacht sleept.
In zo'n enorme schoen gaan natuurlijk heel veel pakjes en die pakjes worden 5 december uitgedeeld aan al die kinderen in Nederland, die het minder goed getroffen hebben. Ook zij verdienen immers een beetje gewoon geluk. En het leuke is dat iedereen kan helpen om de schoen te vullen!
Hier lees je hoe ook jij kunt helpen.
De Pepernotenband ondersteunt dit initiatief van harte. NieuwsPiet zou NieuwsPiet niet zijn als hij niet heet van de naald kon melden dat de MuziekPieten hoogstpersoonlijk bij de recordpoging aanwezig zullen zijn om het evenement van passende muziek te voorzien. Kortom, dat wordt Sinterklaas in swingende Samba, ronkende Rock en dansende Disco. En jij? Jij komt toch zeker ook naar het Beursplein in Amsterdam?

Actie Pepernoot

 
Pepernotenband op filmpremiere van Pakjes Mysterie
tuschinskiNa hele lange en vermoeiende reis is de Pepernotenband vanmorgen vroeg aangekomen bij Tuschinski in Amsterdam. Daar stond de Nederlandse pers de MuziekPieten al op te wachten, dus van even bijkomen was geen spraken. Gespeeld moest er worden en dat werd er! Het werd een hele gezellige boel daar voor de deur van Tuschinski. Om het verkeer in de Reguliersbreestraat niet al te veel tot last te zijn werd het feest eerst in de foyer en daarna op het podium voortgezet.
De eerste foto's van FotoPiet zijn hier terug te vinden.
 

Pepernotenband heel even naar Nederland!
vipcoachSpeciaal voor de première van de film "Sinterklaas en het pakjes Mysterie" in het Amsterdamse Tuschinski theater, komt de Pepernotenband ook dit jaar vervroegd naar Nederland. Volgens ChefPiet een buitengewoon bijzondere gebeurtenis want normaal geeft Sinterklaas nooit toestemming om eerder naar Nederland af te reizen. Voor deze première heeft hij echter besloten om toch een uitzondering te maken. Vandaag werden de Pieten met een zeer exclusieve touringcar opgehaald, want per boot zou de reis veel te lang gaan duren. Naar verwachting komen de Pieten zaterdag diep in de nacht aan in Nederland.

 
Nieuwe site voor Pepernotenband
PietenbandDe afgelopen maanden is WebmeesterPiet zijn kamer bijna niet uitgeweest. Ramen en deuren waren gesloten en iedere Piet die ook maar iets te dicht in de buurt kwam werd direct weggestuurd. Toch heeft NieuwsPiet weer een primeur te pakken; de Pepernotenband krijgt een gloednieuwe website! In een onbewaakt ogenblik heeft hij zelfs kans gezien om een foto te maken van het scherm met de nieuwe site, maar zoals je kunt zien is die niet echt goed gelukt. Zodra er meer nieuws te melden is lees je dat hier als allereerste!
 

Pietenband overspoeld met tekeningen

tekening voor de pietenband tekening voor SinterklaasTijdens het bezoek aan Nederland is de Pepernotenband overspoeld met tekeningen, knutselwerkjes, hoedjes en mutsjes, brieven, kleedjes, stoomboten en nog veel meer. Langs deze weg willen we alle kinderen in Nederland daarvoor heel hartelijk bedanken. Alles krijgt een mooi plaatsje in de machinekamer en als FotoPiet daar een foto van heeft gemaakt zullen we die direct publiceren.
 

Sinterklaas zoek bij Epson

Vreemde sint bij EpsonBij zijn bezoek aan Epson Europe is Sinterklaas in het grote gebouw de weg kwijt geraakt. De verdwijning werd door ChefPiet Vreemde Sint bij Epson2opgemerkt. Hij vond het erg vreemd dat Sinterklaas niet kwam opdagen terwijl de Pepernotenband al ruim 30 minuten stond te spelen. Snel stuurde hij verschillende Pieten op pad om Sinterklaas te gaan zoeken. Zij kwamen wel met de meest vreemde figuren terug, maar niet met Sinterklaas. Gelukkig bleek deze uiteindelijk zelf de weg te hebben gevonden en kon ongeruste kinderen en Pieten direct gerust stellen.
Klik hier voor meer foto's.
 

Pepernotenband nu ook in Carré Pietenband voor theater carré

De Pepernotenband heeft al in heel wat theaters mogen optreden. Van 't Spant tot aan Gooiland en van de Brabanthallen tot aan AHOY. Aan deze indrukwekkende lijst werd eerder dit jaar al Theater Tuschinski toegevoegd en nu dan ook Koninklijk Theater Carré. Ter ere van het Witte Bedjes gala werd daar een groot Sinterklaasfeest georganiseerd. De Pepernotenband stond bij de entree om de wachtende gasten te entertainen en speelde daarna mee in de Grote Meneer Kaktus show. Klik hier voor meer foto's.
 

Sokken probleem eindelijk opgelost

beenwarmerAl een aantal jaren bestaat er bij zwarte Pieten een soort van "sokkenprobleem". Als alle sokken lekker aan de lijn hangen te drogen is bijna niet meer te sokken voor de Pepernotenbandzien van wie welke sokken zijn. De Kleine TrompetPiet kwam met een oplossing en heeft Sinterklaas gevraagd om voor MuziekPieten van de Pepernotenband de letters PB op de sokken en beenwarmers te zetten. Nu is in ieder geval duidelijk welke sokken van de Pepernotenband zijn. Nu is alleen nog de vraag van welke MuziekPiet....
 

Foto's intocht Elburg gezocht! pepernotenband by night

De Pepernotenband had al veel verhalen gehoord over de prachtige intocht in Elburg. Tot op heden had Sinterklaas echter nog nooit zijn enige echte huisorkest meegenomen naar dit evenement. Omdat hij dit jaar besloot om de MuziekPieten op zondag vrijaf te geven konden ze op vrijdagavond dus volledig los gaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd! De Pieten hebben zich heerlijk uitgeleefd, al waren ze erg onder de indruk van de schitterende intocht. Sterker nog, FotoPiet was zo druk met spelen dat hij geen foto heeft weten te schieten! Als jij dus nog een mooi plaatje hebt van de Pepernotenband in Elburg, stuur hem dan gelijk naar pepernotenband@gmail.com, dan komt deze zo snel mogelijk op de site te staan.
 

Intocht Amsterdam een groot feest

Pietenband in AmsterdamDe Pieten hebben weer genoten van de grote Sinterklaasintocht in Amsterdam. Het feest begon al gelijk toen de Pepernotenband met Sinterklaas de Amstel op kwam Pietenband op de stadsschouwburgvaren. Overal waren bootjes met kinderen en er werd luid ge-
zongen, geklapt en gejuicht. Ondanks het feit dat de regen met bakken uit de lucht kwam zetten, stonden de bruggen stonden vol publiek. Na aankomst bij het scheepvaart-museum werd er overgestapt op de boten van de reddingsbrigade en voerde de tocht via het Koningsplein naar de Leidsestraat om vervolgens te eindigen op het Ajax-balkon op het Leidseplein. Het massaal aanwezige publiek zong daar uit volle borst mee met presentator Dirk Scheele en de Pepernotenband. Klik hier voor meer foto's
 

alexander en Maxima bij de sinterklaasintocht in scheveningenVorstelijk onthaal Pepernotenband

Na een lange en vermoeiende reis werd de Pepernotenband bij aankomst in Scheveningen dit jaar letterlijk vorstelijk onthaald. In de enorme mensen massa stonden namelijk ook Prins Willem Alexander en Prinses Maxima met hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane luid te zingen en te springen. De Pieten waren natuurlijk zeer vereerd, maar hebben zoals altijd hun uiterste best gedaan voor alle aanwezige kinderen, pappa's, mamma's, opa's en oma's.
Na aankomst in Scheveningen en de nodige officiële welkomst woorden ging de lange rijtoer van start naar het centrum van Den Haag. Klik hier voor meer foto's.
 

Helicopter landt op Pakjesboot 12

Helicopter op de stoombootGisteren is er vanuit het niets een helicopter geland op de Pakjesboot met een speciaal pakje aan boord. Dat had niets te maken met de over boord geslagen pakjes waar het Sinterklaasjournaal het al over had, maar alles met de nieuwe schoenen van MuziekPiet. Die heeft in Londen een paar unieke exemplaren besteld en die nu per helicopter persoonlijk afgeleverd. Hoe de schoenen er precies uit zien is nog niet bekend. MuziekPiet houdt de schoenen goed verborgen en wil ze pas laten zien bij de intocht van aankomende zaterdag.
 

Nieuw Sinterklaaskleed getest!

sinterklaaskleedOnlangs werd vanuit Nederland een nieuwe noviteit bij de Pepernotenband aangeboden; het Sinterklaaskleed. Steeds meer huizen hebben geen schoorstenen en veel kinderen hebben daardoor geen idee meer waar ze hun schoen kunnen zetten. De oplossing voor dit probleem is het "Sinterklaaskleed", aldus de bijgesloten brief. De MuziekPieten hebben het kleed uitvoerig getest en de resultaten waren verbluffend. Waar het kleed ook lag, van machinekamer tot in de stuurhut, alle Pieten wisten het kleed blindelings te vinden. De testschoenen (en het laarsje) werden feilloos gevuld en zelfs Amerigo deponeerde een hele grote verassing midden op de mat, toen deze even in z'n verblijf was neergelegd. Om de test eerlijk te laten verlopen heeft het kleed daarna wel een tijd buiten moeten hangen, want anders konden de Pieten gewoon op de lucht af gaan en dat is niet de bedoeling! De Pieten hopen dit jaar heel veel sinterklaaskleden tegen te komen in Nederland. Want doordat ze nu niet meer overal naar schoenen hoeven te zoeken kunnen ze op een avond veel meer huizen bezoeken. En dat is voor iedereen natuurlijk goed nieuws!
 

Pepernotenband op tijd voor première

pietenband bij de filmpremiere in tuschinski amsterdamNa een lange en vermoeiende reis kwam de Pepernotenband vanmorgen vroeg aan bij Tuschinski in Amsterdam. Door een lekke achterband was er nog even wat oponthoud, maar toen het pepernootje eindelijk verwijderd was kon de reis weer voortgezet.
De eerste foto's van FotoPiet zijn hier terug te vinden.

 

 

 

Laatste nieuws nu ook op Twitterpietenband op twitter

Onlangs heeft de Pepernotenband een eigen account geopend op Twitter. Via www.twitter.com/pietenband kunnen de MuziekPieten de allerlaatste nieuwtjes delen met buitenwereld. Meld je dus snel aan als "follower" van de Pepernotenband als je de laatste nieuwtjes van de Pepernotenband niet wilt missen.
 

Intocht Enkhuizen zeer bijzonder

Terwijl de mussen van het dak vielen, werd in Enkhuizen de Sinterklaasintocht nagespeeld voor deSinterklaasintocht in Enkhuizen met de Pepernotenband film "Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot". De temperaturen liepen op tot tropische hoogte, maar het publiek stond gewoon met winterjas, handschoenen en muts op te zwaaien naar de boot. Ondertussen stond de Pepernotenband onverstoorbaar Sinterklaasliedjes te spelen. "We zijn in Spanje wel gewend aan zulke hoge temperaturen" aldus TrompetPiet, die wel erg moest lachen om al die warm aangekleden kinderen op de kade. Na een hele dag filmen zat het feest er al weer op en vertrok de Pepernotenband weer naar Spanje om zich voor te bereiden op een lange warme Sinterklaasintocht in november van dit jaar. Foto's van deze bijzonder intocht zijn hier terug te vinden
 

Sinterklaas mee met Pietenband!

Niet alleen de Pepernotenband zal binnenkort al naar Nederland afreizen, maar ook Sinterklaas, een Stoomboot pakjesboot12aantal Pieten en de stoomboot blijken mee te gaan. Dat heeft Sinterklaas zojuist bekend gemaakt naar aanleiding van eerdere geruchten en publicaties op deze site. Het zou gaan om een rol in de gloednieuwe speelfilm "Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot". Een zéér bijzondere gebeurtenis, want Sinterklaas geeft normaal slecht bij hoge uitzondering toestemming om eerder naar Nederland af te reizen. De laatste keer dat de Pepernotenband dit mocht was in 2007 toen zij waren gevraagd om mee te spelen in de film Alles is Liefde.
 

Pepernotenband eerder naar Nederland?

Pepernotenband op het dek voor de Sinterklaasfilm Het gerucht dat de Pepernotenband in juni al even naar Nederland gaat wordt steeds hardnekkiger. Sommige bronnen spreken over een verblijf van 1 á 2 dagen, maar er zijn er ook die beweren dat het zelfs om 1 á 2 weken zou gaan! Omdat ChefPiet verder niet op de geruchten in wil gaan, kunnen we vanwege de rook rustig stellen dat er ook ergens vuur moet zijn. Vraag is alleen nog hoe lang de Pepernotenband precies in Nederland zal verblijven. Het laatste nieuws leest u natuurlijk hier.
 

Tour de Gooi knallend slot 2008

Pepernotenband op Tour de GooiVrijdag 5 december hebben de Zwarte Pieten van de Pepernotenband in Hilversum met een Pietenband in Gooiers erf te Hilversumspetterende serie optredens afscheid genomen van het Nederlandse publiek. 's morgens vroeg begon de tour bij de Wilhelminaschool, gevolgd door de Nassauschool en de Ichtusschool. De Grande Finale werd verzorgd in Zorgcentrum Gooiers Erf. RTV-Noord Holland was erbij en deed live verslag van een van de optredens. Een fragment van deze uitzending is binnenkort op deze site te beluisteren.
 

Apen van slag in Burgers Zoo

Muziekpieten in Burgers ZooVerzorgers van de apen in Burgers Zoo zitten met de handen in het haar. Sinds het optreden van de Pepernotenband willen de apen namelijk het binnenverblijf niet meer in. Niet van angst of schrik, maar om pinda's te strooien, polonaise te lopen en te zingen en te springen. Een goed voorbeeld doet nou eenmaal goed volgen en naapen hoort per slot van rekening nou eenmaal bij apen.
 

Pepernotenband speelt sterren van hemel

Profpiet en de Pepernotenband op het pakjestreinfestijn in UtrechtTijdens het Doe een Wens Pakjestreinfestijn heeft de Pepernotenband zo'n knoepert van een feest gebouwd dat er zelfs in Hart van Nederland melding van werd gemaakt. Uiteraard was niet alleen de Pepernotenband aanwezig op het festijn, maar ook ProfPiet, KlusPiet en (natuurlijk) Sinterklaas. "Het is voor ons alweer de derde keer dat we mee mogen werken aan een evenement van de Doe een Wens Stichting en iedere keer is het weer even fantastsich om te doen", aldus een zeer enthousiaste GroteTromPiet.
 

Geweldige primeur voor FilmPiet

Nog maar amper in Nederland en FilmPiet heeft nu al een geweldige primeur te pakken. Tijdens de persconferentie greep FilmPiet zijn kans en liet hij Sinterklaas persoonlijk antwoord geven op een aantal prangende vragen. Sinterklaas maakt zelfs van de gelegenheid gebruik om samen met HoofdPiet een duet te zingen.
 

Landelijke intocht een groot feest

Chefpiet bij de Landelijke intocht"Het is zo ver het is echt waar, Sinterklaas is weer in het land", schalde er uit de speakers op de kade in Almere Haven. De 55.000(!) grote en kleine mensen die Sinterklaas persoonlijk kwamen verwelkomen zongen vrolijk mee. Vooral toen de Pepernotenband passeerde en iedereen aanspoorde om luidkeels "doe mee met de Pietenband" mee te zingen was het hek van de dam. "Om de TV uitzending niet te verstoren zijn we regelmatig even gestopt met spelen, maar het feest werd er geen seconde minder door", aldus een zeer tevreden ChefPiet.
 

Stoomboot met klap geland

Pakjesboot 12 is zojuist met een flinke klap in het water gevallen. Gelukkig waren alle Pieten Pakjesboot weer gelandgewaarschuwd en hebben de muziek instrumenten van de Pepernotenband geen schade opgelopen. Even dreigde het mis te gaan toen GrotetromPiet door de machinekamer rolde. Een aantal muziekstandaards zijn daardoor omgevallen. Toen deze weer waren neergezet konden de MuziekPieten gewoon weer verder repeteren. Want straks in Almere willen ze hun beste beentje voor zetten. Dat mag duidelijk zijn.
 

Stoomboot zweeft boven het water

vliegende stoombootEr gebeuren dit jaar rare dingen op de stoomboot. Om de boot lichter te maken zijn in het ruim zoveel mogelijk balonnen opgeblazen. Voor de MuziekPieten van de Pepernotenband een koud kunstje, want die beschikken uiteraard over en stel uitstekende longen met zeer veel longinhoud. Ze zijn alleen iets te enthousiast geweest, want door al die grote balonnen is de stoomboot nu gaan zweven. Er wordt nu geprobeerd om de luiken van het ruim te openen waardoor alle balonnen naar buiten kunnen. De Pieten is gevraagd zich goed vast te houden als de boot straks met een klap weer in het water ploft. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.
 

Nieuwe filmpjes van FilmPietAT5

AT5 maakte in haar reportage over de intocht in Amsterdam een apart item over de Pepernotenband. FilmPiet wist de hand te leggen op de uitgezonden live beelden en heeft ze gelijk op de site gezet. Zo kan heel Nederland de uitzending zien. FilmPiet heeft overigens niet stil gezeten, want ook de beelden van de intocht in Naarden en het grote feest in het Agoratheater in Lelystad staan nu on-line!
 

Gouden Kalf voor videoclip

gouden kalf voor FilmpietDe "Sinterklaas is er niet helaas"-videoclip heeft de Pieten van de Pepernotenband en hun regisseur een gouden kalf opgeleverd voor de beste Sinterklaasvideoclip. Bijna 100.000 (!) Youtube kijkers kozen massaal voor de clip in de categorie beste regisseur (Aram Goudsmit), beste mannelijke bijrol (MultiPiet) en beste script (Mario die Sousa). Wil je zelf de winnende clip nog een keer bekijken? Klik dan hier
 

Jumpende Pepernotenband in Spanje te horen

Pietenband & KUSIn het Agora theater in Lelystad hebben de kinderen samen met de Pieten van de Pepernotenband zo enthousiast staan jumpen op de muziek van KUS, dat het zelfs in Spanje te horen was. Toen KUS het podium betrad vroegen ze de Pieten om even mee te jumpen. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Terwijl de Pieten aan het jumpen waren vlogen in Spanje de kopjes bijna uit de kast. Of daarbij ook de favoriete mok van Sinterklaas (met I love the Pepernotenband) in gevaar is geweest is niet bekend. FilmPiet zou FilmPiet niet zijn als hij hier niet nu al de beelden van zou hebben....
 

Pepernotenband op SBS6

Woensdag 29 november was de Pepernotenband van de partij op het geheime Pietenbal. Dit bal werd georganiseerd door Stichting Doe Een Wens en de Club van Sinterklaas in het Dolfinarium van Harderwijk. Hart van Nederland besteedde uitgebreid aandacht aan het Pietenbal, waarbij de Pepernotenband goed te zien én te horen was. Meer dan 1.000 kinderen waren aanwezig op dit bijzondere bal. Onder hen ook een grote groep zieke kinderen die een heerlijk onbezorgde middag door konden brengen met de club van Sinterklaas, leeftijdsgenootjes, bekende Nederlanders en natuurlijk de Pepernotenband!

 
 

Pepernotenband in bioscoopfilm 'Alles is Liefde'

filmopname Alles ie liefdeVanaf 11 oktober 2007 is de Pepernotenband te zien in de bioscoopfilm ‘Alles is Liefde’. In het geheim was de Pepernotenband speciaal voor de film overgekomen naar Nederland. Tussen bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Michiel Romeijn, Daan Schuurman en Wendy van Dijk voelden de Spaanse MuziekPieten zich even echte sterren. Na drie dol dwaze dagen was het feest weer voorbij en werden de Pieten teruggevlogen naar Spanje. Net op tijd om aan boord te gaan op Pakjesboot 12 die op het punt stond te vertrekken. Klik voor meer info

 
Pepernotenband LIVE op Radio3FM

Radio3FM logoDe muziek van de Pepernotenband is populair en dat is ook doorgedrongen tot de jocks van Radio3FM.
Sander Lantinga en Coen Swijnenburg
besloten de Pepernotenband uit te nodigen om de Sinterklaasviering tijdens hun live radio uitzending van passende muziek te voorzien. Binnenkort zullen fragmenten van deze hilarische uitzending op deze site te beluisteren zijn.

Ook Martijn Muijs wilde de MuziekPieten graag in de studio ontvangen en nodigde ze uit in zijn Ochtendshow. Dat betekende dat de Zwarte Pieten al vroeg uit de veren moesten om 's morgens rond 04:00 uur in Hilversum aanwezig te kunnen zijn. Ook van deze uitzending zullen hier binnenkort fragmenten te beluisteren zijn.